Tegneserier.

Oi. Dette innlegget er noe jeg har hatt lyst til å skrive lengelenge.
Jeg tror jeg har nevnt det, men jeg leser ganske mange webcomics om dagen. Det startet med at jeg fant ei side som het OnlineComics.net, der en kan velge alle mulige slags kategorier (genre, stil, format med underkategorier) for å filtrere.

Jeg fant mye jeg likte der, men etterhvert som jeg skulle følge med på 20-30 tegneserier ble det for kronglete å bruke den siden til å følge med. Nå bruker jeg Piperka, som er veldig enkelt, til å følge med på.

5 tegneserier (på nett) jeg synes du burde lese

I ingen spesiell rekkefølge

 1. xkcd – Du har sikkert hørt om den, men uansett… Hva skal jeg si om denne? Jeg gleder meg til hver nye oppdatering, det er ingen fast historie, selv om det er noen faste karakterer som går igjen. Kan være litt vanskelig å forstå humoren noen ganger.
 2. Get Medieval – Aliens som kommer til Jorda, eller mer spesifikt, til middelalder-Frankrike, fordi de er på flukt fra den intergalaktiske mafiaen. En ganske lang historie fortalt i 1-stripe-om-dagen-format. Ferdigskrevet, men hun som tegner den holder på med å skrive kommentarer nå.
 3. Awkward Zombie – Denne er litt vanskelig å forklare; navnet har ingenting med innholdet å gjøre. Hver side står alene, men de er ofte vitser om Pokémon eller Zelda.
 4. Gunnerkrigg Court – En veldig pen tegneserie (i allefall etterhvert som du kommer litt uti den). Handler om ei jente som kommer til ei ny skole etter at moren dør, og så bygger hun en liten robot, som går over brua fra skola til den magiske skogen som er ved siden… Den blir bare rarere ettervhert 🙂
 5. El Goonish Shive – Den begynner ganske normalt, men så… Hmm, jeg begynner på nytt: Tegneserien handler om Elliot, Ted og vennene deres, Grace, som er 40% ekorn, 40%alien og 10% menneske (eller noe sånt), Ellen, søstera til Elliot, som er en kopi av ham, lagd av en magisk diamant, fra da Ted ved et uhell forvandlet ham til jente, og noen til, men jeg tror du ser trenden. Denne er lang, hvis du gidder å starte på begynnelsen, men du kan virkelig se hvor mye flinkere fyren ble til å tegne/skrive ettersom du leser framover i tid… Ellers går det an å finne begynnelsen på de forskjellige story-arc’ene i en boks under.

Tips om flere? Jatakk!

2 kommentarer

Filed under Blogginnlegg

2 responses to “Tegneserier.

 1. E kjempe glad i Get medieval!
  Aldri hørt om Awkward Zombie men det eg har sett så langt virka og hva rett opp mi gata. Ska sjekk ut meir av den ^^

  Mine favoritt web-comics:
  Sinfest: Gjør narr av menneska, religon, politikk og div.
  Scandinavia and the world: Spæll på de Skandinaviske sterotypan.
  Oglaf: Ikke alle sin kopp med te. Kan vær ganske drøyt te tider. Full av sarkasme, sex og mørk magi. Best å læs fra starten før å forstå løpanes gags. Burde ikke undervurderes bare førdi at den e full av naked people:P

  PS: Linkan dine funk ikke men google e min vænn.

  • Endelig nån som har hørt om Get Medieval! Eg har alle bøkern, men vanligvis ser folk bare rart på meg når eg nevn den…

   Takk for tipset, har fiksa dem no. Dumme wordpress som driv å rediger html’n min uten at eg vil det >:-(

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s