Jeg har lest: Dead Until Dark, av Charlaine Harris

Den første boka i «The Sookie Stackhouse Novels» eller «The Southern Vampire Mysteries» eller «den der bokserien om TruBlood». Kjært barn har mange navn. Jeg har i allefall hatt lyst til å lese serien siden jeg så Ladybug sin anmeldelse, noe som begynner å bli ei god stund siden, når jeg tenker meg om.

Sookie Stackhouse er hovedpersonen i boka, 25 år, og bor i Bon Temps en (fiktiv) by i Louisiana. Hun jobber som servitrise i en bar. Helt siden vampyrene «kom ut av kista», dvs. det ble allment kjent at de eksisterte og de fikk rettigheter på linje med levende mennesker, har hun ventet på at det skulle komme en vampyr til arbeidsstedet hennes.

Det er dette boka åpner med. Vampyren Bill er kommet til Bon Temps fordi etterkommerne hans er dødd ut, og eiendommen han eide mens han levde er gått tilbake til ham. Sookie er fascinert av Bill; hun kan nemlig ikke «høre» tankene hans (å, ja, glemte jeg å si det? Sookie er telepatisk og plages av at hun hører tankene til andre mennesker hvor enn hun går).

Så blir en kvinne drept, og så en til. Det viser seg at begge var kjente «fang-bangers» og du kan jo tenke selv hva det er, og derfor tror folk i Bon Temps at vampyrer står bak… Her kommer «vampire mysteries» delen inn.

Jeg liker Sookie, en velkommen forandring etter «Vampire Diaries – Awakening», der jeg ikke kan fordra hovedpersonen…:S

Jeg tror ikke noe på «romansen» hennes med Bill Compton (og ; synes sex-scenene stort sett er litt heslige; de minner meg om dårlig fanfiction, rett og slett), men jeg liker henne, kanskje fordi hun er litt annerledes enn de fleste hovedpersoner i den her typen bøker; eldre, for å nevne én ting. Og så liker jeg måten telepatien bare er en litt sånn hverdagslig plage for henne, en ting hun nevner i forbifarten hele tida (and he was thinking of…) når hun beskriver mennesker hun møter.

Det var vanskelig å legge fra seg boka, jeg kjente jeg hadde lyst til å «spare litt» på den. Hvis ikke hadde den vært lest på en eller to dager (hvis jeg ikke bare hadde innhalert den samme dagen jeg kjøpte den, da).

Så ja, tommelen opp for denne. Jeg skal fortsette å lese resten av serien, tror jeg.

4 kommentarer

Filed under Blogginnlegg, Bokomtaler

4 responses to “Jeg har lest: Dead Until Dark, av Charlaine Harris

 1. Annette

  «de minner meg om dårlig fanfiction» Hah sannere ord hakke blitt uttalt! Fekk alle Trueblood bøkene til jul i fjord men har så langt bare læst Dead until dark. Sexscenan hva max klein.

  Eg elsk tv serien, men bok serien bli litt før masse Sookie før meg. Ho e ein hovedkarakter eg har vanskelig før å relater meg med. Absolutt alt ska skje på hennes premissa og eg følt ofte at ho bli før mye av det gode. Bill virk også ganske, eh kjedelig? Men de fleste sidekarakteran hva ganske underholdanes. Viss eg ska fortsett å læs serien (må læs ferdig alt anna «viktig» først) så bli det fordi eg har løst å veta ka som skjer med dem.

  • Hm, eg har bare sett første og andre episode av TV-serien, det vart liksom ikke til at eg så meir. Eg har lurt litt på ka som plaga meg med Bill -men eg trur det e at han e så kjedelig – har han en personlighet i det hele tatt, liksom?

   Takk for kommentar 🙂

 2. Hei! Beklager sent svar, men: Takk for fin kommentar på bloggen min! Jeg har også flyttet mye, og det er klart at det setter spor/gjør noe med en. Det har nok helt klart en påvirkning, men ja, jeg tror også at det mest avgjørende er hva tenårene gjør med en. Hormoner skal ikke undervurderes, hehe.

  Fin blogg du har!

  • Takk selv 🙂

   Var ikke meningen å la kommentaren ligge så lenge i spammen, forresten (trodde jeg hadde godkjent den, men neida).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s