Aikido og vasking

Nå trur vel du at jeg har valgt to temaer som ikke har noe med hverandre å gjøre og bare satt begge i overskrifta. Men der tok du bra feil.

Etter hver aikido-trening (en eller flere ganger om dagen) vasker vi dojoen. Generelt er jeg ikke noe spesielt glad i å vaske, men sånn som vi gjør det etter trening så blir det nesten gøy.

CC Bilde: Olga Díez

Se det for deg. Tyve elever i hvite drakter sitter på rekke og rad. Så kommer signalet: «Ding!» Alle sammen reiser seg og begynner å løpe. Noen setter seg rett utenfor døra med hendene utstrakt, noen går og henter en bøtte og kluter, andre (de høyeste) løper og begynner å vaske vinduene.

Så kommer den som gikk ut tilbake og begynner å gi ut kluter. Alle vil helst ha klut først, og når noen får en klut sier de «takk» og løper bortover gulvet for å finne seg en matte å vaske, så fort de kan.

Når vi vasker dojoen syboliserer det at vi renser oss selv. Og det liker jeg. Utenfor dojoen er det ikke like enkelt å være entusiastisk over å vaske.

Jeg prøver likevel.

—————

Sånn helt til slutt… Er det sånn å forstå at jeg har noen faste lesere? Skjønner ikke dette; jeg har ikke oppdatert på lenge, nå, men likevel har lesertallet mitt (ifølge bloggurat), økt o_0. Omg hva skjer?

2 kommentarer

Filed under Blogginnlegg

2 responses to “Aikido og vasking

  1. ida O

    Eg føll deg iværtfall

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s