Nekiam forteller alt

I lengre tid så har jeg hatt lyst til å skrive litt om blogging, og hva jeg tenker om det. Men så blir det jo så dumt å legge ut et sånt innlegg rett etter at bloggen er oppretta… Nå har jeg holdt på i åtte måneder og noen dager, så nå kan jeg vel si noe?

 

Først vil jeg si noe: Dette er ikke den første bloggen jeg har hatt. Jeg blogget ei god stund borte på livejournal, på engelsk, men der la jeg ut en del ting som jeg ikke skulle ha lagt ut, og da noen jeg kjente fant den så ble det kjempeflaut, og jeg sletta den. Det er en myte at ingenting blir borte på nettet, heldigvis. Veldig lite blir borte, men noe kan man fjerne, f.eks. innhold som ikke søkemotorer får tak i =). Ja, jeg fant det i allefall ikke, verken ved hjelp av Google eller The Wayback Machine, så går ut fra at det er borte.

 

Jeg lærte at man skal være forsiktig med hva man sier på internett, og klok av skade bestemte jeg meg for ikke å lage noen ny blogg.

 

Sånn gikk det jo ikke akkurat, som du ser. Denne gangen blogger jeg på norsk, også. Denne bloggen lagde jeg da det plutselig ble populært å blogge blant folk jeg omgås… Plutselig var det flere i klassen som blogga! Jeg bestemte meg for å prøve, jeg også, men denne gangen med ett kriterie: jeg skulle ikke legge ut noe som jeg ikke synes det er greit at hvem som helst leser. Til og med mamma og pappa. Vet at pappa leser bloggen. Hei, pappa =P

 

Det som fikk meg til å gjøre det var noe ei i klassen – kristine, faktisk – sa om at bloggen hennes var et sted hun kunne si sine egne meninger.

 

Det har jeg lyst til å gjøre, tenkte jeg, da. Og så laget jeg meg en liten blogg, jeg også; ikke for å skrive om livet mitt – det er fantastisk uinterressant for det meste – men for å skrive hva jeg tenker og mener om de tingene jeg tenker og mener noe om.

 

Hvorfor blogger du?

P.S. Martin Bekkelund har forresten skrevet et fint innlegg om privatliv på nettet.

3 kommentarer

Filed under Blogginnlegg

3 responses to “Nekiam forteller alt

 1. pappa

  Heija Nekiam 😉

 2. Er det nå jeg skal påpeke at man aldri kan være sikker (på at ting forsvinner HELT)?

  The Wayback Machine har f.eks. en forsinkelse på ca. 4-6 måneder – innimellom mer. Dette fordi de har enorme mengder data å crawle, og særlig etter at nettet i stor grad ble dynamisk har det blitt vanskeligere å ta snapshots av det som skjer.

  Med nye dynamiske tjenester må man nesten kjøre kontinuerlig for å få med alt, og det er klart at det ikke alltid er mulig – selv om mange forsøker.

  Så jeg ville sjekket en gang til, for sikkerhets skyld, om et par-tre måneder, kanskje? 🙂

  Livejournal har dog privacy-innstillinger som er ganske gode, og fungerer utmerket om man har strengt nok passord (der mange tabber, så klart, og bruker altfor lett gjettbare passord).

  Uten at jeg er helt sikker på kilden (mulig det bare går under «ting jeg har slumpet borti og nå bare husker halvveis») så mener jeg også at det er blitt sagt at det ikke er ulovlig å forsøke å gjette seg til passord og komme seg inn på lukkede områder – det er hva man GJØR med informasjonen man finn på de lukkede områdene som avgjør om det er ulovlig eller ikke.

  • nekiam

   Neida, du har rett. Men de er veldig vanskelig å finne, og akkurat det som jeg snakker om (tror jeg ikke) det vil være så lett å knytte til meg dersom noen skulle finne det… Man kan ikke være sikker, men noe -blir- jo borte.

   Vet ikke om det er så mye vits i å sjekke om noen måneder når dette er noe som jeg gjorde for tre-fire år siden, minst? Jaja, det kan hende jeg gjør det, likevel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s