Selvtillit

Jeg har tenkt litt på selvtillit i det siste. Leser jo en del blogger om dagen, og i dag så snublet jeg over et innlegg av Monica. Hun utfordrer folk til å gjøre tre ting:

 1. Tenk på tre ting som DU er flink til. Skriv det ned i en notatbok, blogginnlegg eller som kommentar her. Det spiller ingen rolle hvordan du gjør det, bare du tenker over hva du er flink til. Jeg vet at det er vanskelig å skryte av seg selv, men det burde ikke være det.
 2. Hver gang du tenker noe fint om en annen person, ikke nøl med å si det høyt til vedkommende, enten det er en venn, et familiemedlem, en blogger eller en fremmed person. Det koster så lite, men kan bety SÅ mye.
 3. Sist men ikke minst; Ta til deg komplementer. Si takk.

Så, den første har jeg tenkt å gjøre her i bloggen min. Det blir litt selvskryt, men det får være lov.

Ting Nekiam er flink til:

 1. Å lese. Nei, seriøst. Testa meg på nettet en gang, og fant at jeg leser litt under 400 ord i minuttet.
 2. Å ikke høre på det negative andre sier til meg. Negative kommentarer går inn det ene øret, og ut det andre, stort sett.
 3. Å huske ting. Jeg kan godt finne på å fortsette en diskusjon som begynte for fem-seks år siden. Ofte må jeg minne den andre personen på hva det er jeg snakker om…^^

I samme slengen (muligens fordi Monica linker dit), fant jeg innlegget til Jannekake, som utfordrer folk til å gi henne en kompliment, og et bilde av antijanteloven.

Hvis du ikke leser noe annet, så les antijanteloven, den er fin og oppmuntrende.

Det Monica sa om å akseptere komplimenter har jeg tenkt litt på. Jeg kjenner at jeg har lettere for å ta imot komplimenter om ting jeg allerede synes er bra om meg selv. F.eks. håret mitt. Jeg synes at krøller er dritfint, så når noen sier, «du har så fint hår,» så sier jeg bare, «takk,» og smiler, for jeg er enig. Er det derimot noe som jeg ikke er enig i, så er det litt vanskeligere.

Jeg får bedre selvtillit av å få til noe. Dvs. at jeg når målene jeg har satt meg. Det behøver ikke være store mål; for eksempel kan det være å blogge fire ganger i måneden. Noen ganger så går det ikke, men andre måneder så kommer det fem-seks innlegg, og da er jeg stolt av meg selv. Mindre «long-term» mål kan være å bestemme seg for å rydde den dagen, og så gjøre det. Det trenger ikke engang være hele rommet, (eller stua, eller hva du nå måtte ha), det kan være en hylle. Mestring er stikkordet.

Å, en ting til. Et tips jeg fikk etteller annet sted, jeg husker ikke hvor (men det er mulig det er fra silva-metoden). Hver uke, eller hver dag, eller med den intervallen som høres bra ut for deg, skriv ned fem fine ting som du har gjort i det tidsrommet. Det behøver ikke være store ting, det kan være hva som helst.

Sist, men absolutt ikke minst, har jeg en lenke til dette innlegget der Vero skriver om selvtillitsboksen. Tror jeg skal lage meg en selvtillitboks. Ikke en fysisk boks, siden jeg allerede har nok skrammel liggende rundt på rommet, men muligens en mappe på dataen min eller noe lignende.

Blogged with the Flock Browser

6 kommentarer

Filed under Blogginnlegg

6 responses to “Selvtillit

 1. Veldig bra innlegg. Interessant å få et annet syn på det. Er enig i det å sette seg små mål. Lett for å gi opp hvis en sikter altfor høyt…

  Den selvtillittboksen er jo genial. 🙂

 2. Marthe

  Tror jeg også skal skaffe meg en sånn selvtillitsboks. Takk for et fint innlegg, det var interessant! Det kommer helt sikkert til hjelp.

 3. Tilbaketråkk: Jannekake » Blog Archive » Selvtillit er alt

 4. Hey! Så ikke at du hadde linket til innlegget mitt før nå. Det var kult av deg! Bra du likte det 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s